Majs

Majsi Harmónia Énekegyüttes hírei

Sok éves működésének talán egyik legintenzívebb időszakát élte meg az elmúlt hónapokban a Harmónia Énekegyüttes. 

– Rövid nyári pihenő után augusztus 13-án Máriagyűdön, Nagyboldogasszony ünnepén, egyházi művekkel tisztelegtek a Szent Szűz előtt.  

– Megtisztelő feladatnak tekintették a Szent Jobb Mohácsra érkezésekor, a  mohácsi csata 490. évfordulója tiszteletére rendezett szentmisén  való közreműködést. 

– Szeptembertől már a megszokott rendben folytak a próbák. Még e hónap 18-án a pécsi Belvárosi templomban megtartott német misén énekelt az együttes. 

– Falunapon, október 1-én, a Majsra érkezett echingi vendégek tiszteletére magyar és német népdalfeldolgozásokból álló csokrot adtak elő. 

– Több éves hagyomány, hogy májusban, – meghívott vendég-kórusok közreműködésével -, Mária-ünnepi hangversenyt rendeznek Majson. Az idei évben nem volt erre alkalmas a tavaszi időszak, így október 15-én, a Majsi Kultúra Napja alkalmából került sor erre a koncertre. Huppert László megható ünnepi köszöntője után mutatkoztak be a közreműködő kórusok: a babarci Szivárvány /Regenbogenchor/ Kórus, a Bólyi Szociális Központ Kórusa,   a Taizéi Imádságos Közösség és a Bojtár László Plébániai Vegyeskar /Mohács/, és természetesen a házigazda Harmónia Énekegyüttes. Köszönet illeti a szép számú, érdeklődő majsi közönséget! 

 – Október 22-én Vecsésen, a német kórusok országos fesztiválján különdíjban részesült a Majsi Harmónia Énekegyüttes.  

A kórus köszönetét fejezi ki fenntartóinak és támogatóinak a fenti programok megvalósításához nyújtott segítségükért! 

Milyen névnap van ma?

Vilmos