Majs

Iskolakezdési és óvodakezdési támogatás

A képviselő testület döntése értelmében iskolakezdési támogatás adható az iskolai tanév megkezdésével járó költségek fedezésére annak a kérelmezőnek, akinek gyermeke nem jogosult rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre.

Az iskolakezdési támogatás mértéke:1-9. osztályos gyermek esetén 10 000 forint, középiskolás gyermek esetén 10. osztálytól 20 000 forint lehet. Az iskolakezdési támogatás igénylésére augusztus 15. és szeptember 15. közötti időben van lehetőség az önkormányzaton beszerezhető kérelemmel. A kérelemhez mellékelni kell a gyermek iskolalátogatási igazolását, vagy helybeli intézmény esetén az intézmény által kiállított tanulói listát, valamint a támogatás mértékének megfelelő összegben az igénylő nevére szóló számlát a gyermek részére ruházat, az iskolakezdéshez kapcsolódó papír – írószer, vagy iskolaszer beszerzéséről.

Gyermekvédelmi kedvezményre nem jogosult Óvodás gyermekek után az önkormányzaton beszerezhető nyomtatványon óvodakezdési támogatás igényelhető. A támogatás mértéke 10 000 Ft.  A kérelemhez mellékelni kell a támogatás mértékének megfelelő összegben az igénylő nevére szóló számlát a gyermek részére ruházat, tisztálkodási szerek, papír – írószer beszerzéséről.

Milyen névnap van ma?

Eszter, Eliza