Tisztelt Majsi Polgárok!

Mint valamennyiünk számára ismert Magyarország Kormánya a fennálló járványügyi korlátozásokat, 2021. március 08-tól (a módosított 104/2021. (III. 5.) rendeletével) tovább szigorítja a járványhelyzet súlyosbodása miatt.
Ez változást hoz községünk életében is.

Az alábbiakban erről tájékoztatjuk Önöket:

Az általános iskola március 8.-tól, hétfőtől április 7-ig zárva lesz, digitális tanrend szerint működik tovább.
Az óvoda is bezár, ott rendkívüli szünetet rendeltek el. A rendelet szerint az óvodában a szülő kérelmére lehetőségünk van gyermekfelügyelet biztosítására. Kérjük, erre vonatkozó kérelmüket az ovi@majs.hu címre,  küldjék el! „A Kormány… felkéri a szülőket, hogy a gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel – vegyék igénybe.”
A Bölcsőde egyelőre nyitva tart.

Azon gyermekek számára, akik március hónapra igényelték az étkezést, biztosítjuk a napi egyszeri meleg ételt, amelynek a menete a következő:

  • 2021. március 08-án, hétfőn a szülők 11:30 és 12:30 között a főzőkonyhán nyilatkozhatnak, hogy a következő hónapra igénylik-e gyermekeik számára az étkezést. Az étkezés biztosításához kérünk e napon két darab éthordót, a gyermekek nevével ellátva leadni.
  • A fertőzésveszély miatt keddtől az ételért senki ne menjen le a főzőkonyhára! Ettől a naptól az étel kiszállításáról az önkormányzat gondoskodik. Az éthordókat munkatársaink hétköznap 11:30 és 12:30 között szállítják ki a családokhoz, ahol a kiskapuban az étel átadásra kerül, illetve a csereéthordót üresen, tiszta állapotban átveszik.

A községben működő élelmiszert árusító üzletek és a Gyógyszertár is nyitva tarthatnak, ezek a továbbiakban is a szokásos rendben működnek.

A Posta és a Lottózó is a szokott rendben nyitva tart.

Felhívom mindenki figyelmét, hogy minden közterületen, így Majs utcáin is kötelező lesz a maszkhasználat és a minimum 1,5 méteres távolság megtartása.

A játszóterek továbbra is használhatók, a kötelező maszkhasználat és a 1,5 méteres távolság megtartásával.

A személyes ügyfélfogadás az Önkormányzati Hivatalban március 22-ig szünetel. Kérjük az ügyfeleket, hogy lehetőleg elektronikus úton vagy telefonon intézzék az ügyeiket. A délelőtti órákban, 8-11 között ügyeletet tartunk fenn.  Bővebb felvilágosítást, szükség esetén segítséget a 69/380-101-es telefonszámon vagy a majs@majs.hu e-mail címen kérhetnek ügyfeleink.

Ismételten felhívom figyelmüket, hogy a  2020. november 11-én kihirdetett korlátozások továbbra is érvényben vannak. Így különösen:

  • este 8 és hajnal 5 között kijárási tilalom van érvényben, amely alól kivétel képez a kutyasétáltatás, illetve a munkába járás és munkavégzés, amelyről igazolást kell kiállítania a munkáltatónak
  • rendezvények nem tarthatók (magánrendezvényeken legfeljebb 10 fő vehet részt), kivéve a vallási szertartásokat; esküvők csak lakodalom nélkül tarthatók, temetéseken legfeljebb 50 ember vehet részt
  • minden gyülekezés tilos
  • a kulturális intézményeket, szabadidős létesítményeket zárva kell tartani

Tudom, hogy a mostani, újabb korlátozások mindenkinek hatalmas lelki, szellemi, és többeknél anyagi terhet is jelentenek. A járványügyi intézkedések betartásával és az egymásra való odafigyeléssel magunkért, családunkért, a körülöttünk lévő emberekért teszünk. Embertársaink életéről és egészségéről van szó, amiért most közösen és egyénileg is felelősséget kell vállaljunk! Minden áldozat, amit hozunk, minden nehézség, amit átvészelünk, közelebb segít minket a normális életünk fokozatos visszanyeréséhez. Arra kérem tehát Önöket, hogy tegyünk közös erőfeszítést a következő hetekben, szedjük össze megmaradt akartunkat és energiánkat, és küzdjük le a járványt, vészeljük át a korlátozásokat! Segítsük egymást, bízzunk egymásban!

Pólya Krisztina
polgármester