Tájékoztató

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Majs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete települési támogatásról és a lakókörnyezet rendezettségére vonatkozó előírásokról szóló 3/2015. (II. 24.) számú rendeletének 15. és 16. §-a alapján iskolakezdési és óvodakezdési támogatás adható az iskolai tanév megkezdésével járó költségek fedezésére annak a kérelmezőnek, akinek a gyermeke nem jogosult rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre.

Az iskolakezdési támogatás mértéke:

  • 1-9. osztályos gyermek esetén 10.000,-Ft,
  • középiskolás gyermek esetén a 10. osztálytól 20.000,-Ft.

Az óvodakezdési támogatás mértéke 10.000,-Ft.

A támogatások igénylésére 2019. augusztus 15. és 2019. szeptember 15. közötti időben van lehetőség. A kérelem nyomtatvány – ügyfélfogadási időben – a Lánycsóki Közös Önkormányzati Hivatal Majsi Kirendeltségén beszerezhető.

Amennyiben a gyermek nem a Majsi Frey János Általános Iskolába vagy nem a Majsi Óvoda és Mini Bölcsödébe jár, a kérelemhez mellékelni kell a gyermek iskolalátogatási vagy óvodalátogatási igazolását. A kérelemhez mellékelni kell a támogatás mértékének megfelelő összegben kiállított az igénylő vagy gyermeke nevére szóló számlát a gyermek részére ruházat, az iskolakezdéshez/óvodakezdéshez kapcsolódó papír-írószer vagy iskolaszer beszerzéséről.