Tisztelt Majsiak, Majsot szerető Polgárok!

Örömmel tapasztalhatták Önök is, hogy templomunk tetőzetének cseréje az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázati támogatásával, valamint a Majsi Egyházközség által biztosított önrésszel ezekben a hetekben valósul meg.

Ezen felül a Majs Községi Önkormányzat szervezésével, Majs Község Fejlődéséért Közalapítvány bonyolításával és ezideig néhány magánszemély támogatásával – élve azzal a lehetőséggel, hogy az állványok biztosítottak – végre megvalósíthatjuk a templom külső festését. A szükséges pénzügyi erőforrások nagyobb része rendelkezésünkre áll, azonban a felújítás további munkáihoz, főként a torony festéséhez még kb. 1-1,5 millió forint szükséges, és ezért az Önök támogatását, adományait kérjük.

A Római Katolikus Templom a tetőzet cseréjével és a külső festéssel a település egyik ékköve lesz. A templom nem csak a hívőké, hanem valamennyiünk közös kincse. A hazatérőknek és a Majsra látogatóknak a templom tornya mutatja az irányt. Az útrakelők utolsó pillantása is a tornyot látja.

Egy szép településkép nem magától születik, nem csak úgy magától alakul. Kellenek hozzá emberek, akikben megszületik a gondolat, és hogy az álomból valóság legyen, kellenek azok az emberek, akik ezért hajlandók tenni is. Mindig is így – összefogással – fejlődött településünk, és a saját közösségünk.

Kérjük Önöket – családokat és vállalkozásokat -, ha és amennyiben tehetik, segítsék közös célunk megvalósítását. Felajánlásaikat márcisuban a Majs Község Fejlődéséért Közalapítvány 50100064-12000265 számlaszámára utalhatják át, vagy a Polgármesteri Hivatalban készpénzben fizethetik be.

Minyanniunk nevében köszönettel: Pólya Krisztina polgármester