Ügyfélfogadás

Majs Községi Önkormányzat
Cím: 7783 Majs, Kossuth L. u. 199.

Ügyfélfogadási rend:

HÉTFŐ:       8:00 – 12:00                 12:30 – 16:00
KEDD:                    Nincs ügyfélfogadás
SZERDA:      8:00 – 12:00                 12:30 – 16:00
CSÜTÖRTÖK:        Nincs ügyfélfogadás
PÉNTEK:       8:00 – 12:00                         —–

Ügyintézés (Nyomtatványok)

A Majs Községi Önkormányzat felé benyújtható egyes támogatási kérelmek 
– a szükséges mellékletekkel együtt – az alábbi dokumentumokban  találhatók. A dokumentumok megnyithatók és kitölthetők, majd nyomtatást  és aláírást követően a Majsi Kirendeltség elérhetőségein, postai úton, vagy személyesen benyújthatók.

Kérelem műveszeti oktatasi támogatás megállapitása iránt – 2022 Jövedelemnyilatkozat települési támogatáshoz – 2021 Iskolakezdési támogatás megállapítása iránti kérelem Óvodakezdési támogatás megállapítása iránti kérelem Első házasok támogatása iránti kérelem Gyógyszertámogatás megállapítása iránti kérelem Iskolakezdési támogatás iránti kérelem Lakásfenntartási támogatás iránti kérelem Óvodakezdési támogatás iránti kérelem Rendkívüli támogatás iránti kérelem Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény Szociális ellátás térítési díjának megfizetéséhez támogatás iránti kérelem Születési támogatás iránti kérelem Temetési támogatás iránti kérelem Védőoltáshoz nyújtott támogatáshoz kérelem

Az ügyintézés megkönnyítése érdekében igénybe veheti az ÜGYSEGÉD szolgáltatásokat is.


Elektronikus ügyintézés az Önkormányzati Hivatali Portálon

Egyes ügytípusok esetében az elektronikus ügyintézés lehetőségét is választhatja, amellyel gyorsabban és kényelmesebben intézheti ügyeit.
Az elektronikus ügyintézés megkezdéséhez kattintson az alábbi linkre:

Önkormányzati Hivatali Portál

Igénybe vehető elektronikus ügyintézési szolgáltatások

Adóegyenleg lekérdezés
Az ügyfél lekérheti adott településhez tartozó helyi adó egyenlegét. Az egyenleg lekérdezéséhez a felhasználónak a KAÜ-s azonosítás után meg kell adnia az adóazonosító jelét, vagy adószámát is. Azonosítás után a felhasználó lekérdezheti az adott önkormányzati adóhatóságnál fennálló személyes adóegyenlegét, vagy képviseleti joggal felruházott személyként azon (természetes vagy jogi) személyek egyenlegét, amelyekkel kapcsolatban az önkormányzatnál jogosult eljárni.

Ügykövetés
A bejelentkezett felhasználók lekérdezhetik az általuk az ASP Önkormányzati Hivatali Portál felületén elektronikusan indított helyi önkormányzati ügyek státuszát is. Az alkalmazás lehetőséget biztosít az ügyfelek számára az ügyintézési folyamat interneten keresztüli nyomon követésére.

Ügyindítás
Az ügyindítás egy elektronikus űrlap benyújtását jelenti. A település és az ügy kiválasztása után az űrlapkitöltő alkalmazás segítségével az ügyfél kitölti az űrlapot, majd beküldi a települési önkormányzat hivatali tárhelyére. A címzett önkormányzat iratkezelője érkezteti a benyújtott űrlapot és iktatás után bekerül a megfelelő szakrendszerbe vagy eljut az ügyintézőhöz. Jelenleg az önkormányzat adó, ipar-, és kereskedelmi, hagyatéki leltár, birtokvédelmi, anyakönyvi és szociális ügyei támogatottak szakrendszeri fejlesztésekkel az önkormányzati ASP rendszeren keresztül, de az ún. e-Papír szolgáltatás (https://epapir.gov.hu) segítségével bármilyen ezen kívüli ügy elektronikusan indítható. Az ügyindítás bejelentkezéshez és regisztrációhoz kötött szolgáltatás, ennek hiányában az űrlap legfeljebb csak nyomtatható és papír alapon nyújtható be.

Amennyiben kérdése van az elektronikus ügyintézési rendszer használatáról, olvassa el az alábbi használati útmutatót:

Elektronikus ügyintézés OHP felhasználói útmutató

A Helyi Iparűzési Adó kitöltéséhez szükséges útmutatót pedig itt találja:

HIPA kitöltési útmutató