Tájékoztatás szünidei gyermekétkeztetésről

Felhívom a szülők/törvényes képviselők figyelmét, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény alapján a gyermek lakóhelye, vagy ha a gyermek életvitelszerűen a bejelentett tartózkodási helyén lakik, a tartózkodási helye szerinti települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést a hátrányos, halmozottan hátrányos gyermek részére ingyenesen biztosítja.

A települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetést az óvodai nevelésben részesülő gyermekek számára az óvoda zárva tartásának időtartama alatt valamennyi munkanapon, az e körbe nem tartozó gyermekek számára (általános vagy középfokú iskolával tanulói jogviszonyban álló gyermekek) a nyári szünetben legalább 43 munkanapon, az őszi, téli és tavaszi szünetben a tanév rendjéhez igazodóan szünetenként az adott tanítási szünet időtartamára eső valamennyi munkanapon köteles megszervezni, és ennek keretén belül a szülő, törvényes képviselő kérelmének megfelelő időtartamban az adott gyermek részére biztosítani.

Az ingyenes szünidei étkezés a 2020/21-es tanév nyári szünetére vonatkozóan 44 munkanapon keresztül (2021. június 16. és 2021. augusztus 31. között) vehető igénybe.

Helye: Majsi Napközi Konyha (7783 Majs, Petőfi tér 3.). Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy a konyha nyitva tartása a szünidőben 11 óra 30 perctől 12 óráig tart. A jogosult gyermek/gyermekek csak ezen időpont alatt vehetik igénybe a szünidei gyermekétkeztetést!

A Majsi Napközi Konyha 2021. július 26. napjától 2021. augusztus 06. napjáig (összesen 10 munkanapon keresztül) zárva tart, mely időre a szünidei étkezést az önkormányzat nem tudja biztosítani.

A szünidei gyermekétkeztetés a mellékelt formanyomtatványon a Lánycsóki Közös Önkormányzati Hivatal Majsi Kirendeltségén igényelhető, melynek a benyújtási határideje: 2021. május 28. (péntek). A nyilatkozatot gyermekenként kell kitölteni!

Tájékoztatom a szülőket/törvényes képviselőket, hogy a formanyomtatvány kitöltésében a Mohácsi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársa hétfő délelőtt a Lánycsóki Közös Önkormányzati Hivatal Majsi Kirendeltségén segítséget nyújt.

Nyilatkozat szünidei étkeztetéshez