TOP-4.2.1-16-BA1-2017-00012

Kedvezményezett neve: Majs Községi Önkormányzat

Projekt címe: „Idősek Klubja fejlesztése Majson”

Szerződött támogatás összege: 63 942 097 Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt befejezési dátuma: 2019. december 31.

A projekt tartalmának ismertetése

A projekt az idősek és demensek nappali ellátásának, valamint az étkeztetésnek, mint szociális alapszolgáltatásnak a minőségi fejlesztését célozta. Ennek keretében megújult a Majson működő idősek klubjának helyt adó épület (Majs, Kossuth Lajos u. 304.), és javult a működés tárgyi feltétele annak érdekében, hogy az intézmény a mai kor követelményeinek megfelelően magas színvonalon tudja biztosítani a szociális alapszolgáltatást.

A fejlesztés keretében az épület déli tetőfelülete kivételével új héjazat készült, és az ereszcsatorna rendszer cseréje is megtörtént. Az északi oldalán új beton járda készült. Az épületbe új, korszerű nyílászárók kerültek beépítésre. A nyílászárók üvegezése háromrétegű, melyeknek belső oldali üvegezése ragasztott üvegből készült, a balesetek elkerülése érdekében. A konyha előkészítő helyiségében a padlóburkolat megújult.

A fűtési rendszer mellett napelemekre támaszkodó új elektromos hűtő-fűtő rendszer létesült, mely az épület nyári hűtését és átmeneti időben fűtését biztosítja. A rendszer energiaellátására 20 db napelem panel elhelyezésére kerül sor.

A korábban már elvégzett akadálymentesítési fejlesztésekkel együtt a projekt eredményeként az épület teljes körűen akadálymentes lett.

A projekt keretében beszerzett eszközök az idős és demens személyek nappali ellátásának minőségi javítását szolgálják. Ennek keretében az Idősek Klubja udvarán kiépítésre kerül egy fitness gépekből álló pálya, valamint egy kerti grill. Az ételek kiszállításának és a házi gondozók napi munkavégzésének támogatására 3 db kerékpárt vásárolt az Önkormányzat, továbbá az étkeztetéshez kapcsolódóan az ételek melegítésére, tálalására és elfogyasztására alkalmas felszerelésekkel és eszközökkel, valamint a munkavégzéshez kapcsolódóan irodai és egyéb bútorokkal gazdagodott az intézmény.