Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Majson

Eredményesen befejeződött az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Majson. A fejlesztés révén a Polgármesteri Hivatal és a Majsi Óvoda és Mini Bölcsőde alacsony energiafogyasztással üzemeltethetővé vált. A beruházás megvalósítására Majs Községi Önkormányzat 122,31 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyer a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív programjából.

A beruházás célja Majs önkormányzati tulajdonban lévő Polgármesteri Hivatal és a Majsi Óvoda és Mini Bölcsőde energetikai korszerűsítése volt az üzemeltetési költségek, és az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentése érdekében. Majs Községi Önkormányzat 122,31 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című, Széchenyi 2020 program TOP-3.2.1-16 kódszámú felhívására benyújtott pályázatával. A projekt keretében az épület külső határoló falait és tetőszerkezetét hőszigetelték, homlokzati nyílászáróit korszerű, hőszigetelt ajtókra, ablakokra cserélték. A fűtést hőszivattyús rendszerek biztosítják az épületekben. A villamosenergia ellátását napelemtáblák segítik, melyet szintén a projektből telepítettek. A felújítás során a Polgármesteri Hivatal bejárata és vizesblokkja akadálymentesített lett. A projektből megújult épületeket 2022.10.28.-án adták át.

A TOP-3.2.1-16-BA1-2017-00018 azonosítószámú „Majs Községi Önkormányzati épületek energetikai fejlesztése” című projektet Majs Községi Önkormányzat, a Széchenyi 2020 program keretében valósította meg, a TOP-3.2.1-16 „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése tárgyú” felhívás finanszírozásában.

További információ kérhető:
Majs Községi Önkormányzat
+36 69 380 101
majs@majs.hu