Nyári táborok

Hihetetlen összefogással, közös akarattal, egy maroknyi majsi közös munkájával valósulhatott meg az idei évben három nyári tábor Majson. A gyerekeket a táborokban kézművesfoglalkozások, német nemzetiségi foglalkozások, a hittan táborban vallásos, játékos feladatok várták. Kirándultunk a gyerekekkel, sütöttünk közösen szalonnát, ismerkedtünk településünk környezetével. A nyári táborok felejthetetlen élményt biztosítottak a gyerekeknek, új és más tapasztalatokat szerezhettek-sokszor színesebbeket, mint a suliban. A táborokban lehetőséget biztosítottunk arra, hogy a gyerekek a szabad levegőn, elektronikai eszközök nélkül tölthessék el idejüket. Ugyanakkor a szülők, a családok gyerekelhelyezési gondjain is enyhíteni szerettünk volna a nyári szünet ideje alatt.

A tábor végén szeretnénk köszönetet mondani, azoknak a támogatóknak, akik segítségével megvalósulhatott a tábor: azoknak, akik a táborok technikai feltételeit biztosították; a pedagógusoknak, akik nap mint nap szervezték a gazdag programokat a gyerekeknek; az önkénteseknek és diákmunkásoknak,  akik segítették munkánkat és a fiatal generációt. Köszönjük Magyarország Kormánya támogatását a tábor megvalósításához.

Azt gondolom, hogy mindannyiunk nevében a legnagyobb dicséret azokat a gyerekeket illeti, akik jelenlétükkel bearanyozták a táborok minden napjait. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy csak mi tudjuk tanítani a gyerekeket. Az igazság azonban az, hogy mi felnőttek legalább ugyanannyit tanultunk a táborlakó gyerekektől. A szürke hétköznapokban mi felnőttek elfelejtjük milyen gyermeknek  lenni, milyen önfeledten kacagni, szórakozni, és élvezni az életet. A gyerekek megmutatták nekünk, hogy van még feladatunk, szükségünk van az ötletekre, sokszor álmokra, amiért érdemes és kell is lépéseket tennünk!

A táborok végén rengeteg élménnyel, kacagással feltöltődve léptek ki a paplak kapuján a gyerekek, tudva azt, hogy a nyári táborok folytatásáért a következő évben is mindent megteszünk!

Német Nemzetiségi Tábor – 2023 Hittantábor – 2023 Kézműves Tábor – 2023