Partnerségi egyeztetés településrendezési eszközök módosítása tárgyában

Majs Község Önkormányzata a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021.(VII.15.) Kormányrendeletben (továbbiakban: Rendelet) leírtak szerint kívánja módosítani a településrendezési eszközeit, amelyek a következők:

  • Majs településszerkezeti tervéről szóló 57/2005. (II. 2.) önkormányzati határozat
  • a helyi építési szabályzatról szóló 1/2005. (II. 2.) önkormányzati rendelet

Az ehhez kapcsolódó eljárás az E-TÉR rendszerben folyik, ahol lehetőség van a partnerségi egyeztetésre.

A véleményét 2023. október 7. napjáig töltheti fel a felületre.

Az E-TÉR felülete a következő oldalon érhető el:  

https://www.oeny.hu/oeny/4tr/#/fooldal

A véleményezéshez rendelkezni kell ügyfélkapuval és regisztrálni kell („IDM regisztráció magánszemélyként”). Az alábbi linken látható videó segíthet ebben:

https://www.e-epites.hu/onkormanyzatok/oeny-regisztracios-segedlet

Belépés után a bal felső sarokban lévő „Tájékoztatás” fület lenyitva válassza ki a „Területek, ahol a tervezéseket figyelemmel kísérem” lehetőséget. Ezen az oldalon az „Új tervkövetés” gombra kattintva érhető el a „Feliratkozás tervezés követésére” oldal, ahol a „Területegységek típusa” kiválasztása („Település”) után írható be „Lippó” neve.

További ismertető az E-TÉR használatához:

https://www.e-epites.hu/sites/default/files/csatolmanyok/e-ter_hasznalati_utmutato_telepulesi_0.pdf

A veszélyhelyzet ideje alatt egyes szervezetek működésére vonatkozó, továbbá egyes közigazgatási eljárási szabályok megállapításáról szóló 146/2023. (IV. 27.) kormányrendelet 2. §-a alapján a Rendelet 65. § (3) pontjában meghatározott fórum elektronikus úton kerül lefolytatásra.

A Rendelet alapján 10 napon belül várjuk írásbeli véleményét a majs@majs.hu e-mail címre, vagy papír alapon a Majs Község Önkormányzatának címezve (7783 Majs, Kossuth Lajos utca 199.).

Észrevételeiket előre is köszönjük!

Településrendezési terv módosítás – partnerségi véleményezés