Szakmai beszámoló a NEMZ-KUL-18-1596 pályázathoz

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázati felhívására a Majsi Magyar-Német Kulturális Egyesület pályázatot nyújtott be „Német nemzetiségi nap Majson” címen.

A projekt azonosító száma: NEMZ-KUL-18-1596
A támogatás összege: 200 000 Ft
Az önrész összege: 0 Ft
A támogatás intenzitása: 100%
A projekt időtartama: 2018.04.01-2018.07.31.

A projekt rövid leírása:

A Majsi Magyar-Német Kulturális Egyesület alapító céljai között megfogalmazta a német nemzetiségi hagyományok ápolását, felelevenítését, továbbadását a fiatalabb generáció számára.

Ezen célokat szem előtt tartva rendezi meg évről-évre a német nemzetiségi napot Majson. A rendezvény célja, hogy a helyi és a környékbeli sváb hagyományokat bemutassa, azok hasonlóságával és különbözőségével. A német nemzetiségi nap jó alkalmat biztosít a Majsról elszármazottak számára, hogy egykori településüket felkeressék, kellemes órákat töltsenek el egykori barátaik, osztálytársaik, rokonaik társaságában.

2018-ban a Német nemzetiségi napot a Művelődési Házban rendeztük meg. A rendezvényt, Pólya Krisztina, a a Majsi Magyar-Német Kulturális Egyesület  elnöke nyitotta meg.

A majsi óvodások zenés, táncos műsorral szerepeltek, majd az általános iskolások adtak elő színdarabot, mondtak verset.  A Branauer Stimmungsparade keretében több településről érkezett táncosok, énekesek, harmonika művészek léptek fel.  

A közönség megtöltötte a  Művelődési Házat, rendkívül pozitív visszajelzésekkel. A nagy érdeklődésre való tekintettel célunk, hogy a rendezvényt folytassuk és jövőre ismét tervezzük megszervezni. A közreműködői létszám hozzávetőlegesen 150 fő körüli volt, akiket a rendezvény után fogadás keretében megvendégeltünk. A rendezvény maradéktalanul kielégítette az előzetesen kitűzött célokat, mind a szakmai programot, mind pedig a látogatók létszámát tekintve.

Német nemzetiségi nap